Het flexibel krediet geeft ondernemers lucht

Een flexibel krediet is een doorlopend krediet. Het kan jou als ondernemer helpen wanneer je tijdelijk extra geld nodig hebt voor je bedrijf. Deze vorm van een zakelijk krediet wordt ook wel werkkapitaal krediet genoemd en biedt dus extra financiële ruimte. Je hebt altijd ruimte om in te spelen op jouw financiële behoefte. Op ieder gewenst moment kun je vrij geld opnemen en weer terugstorten. Telkens wanneer de vorige opname is afgehandeld kun je een nieuwe opname doen. Je betaalt enkel rente over het opgenomen bedrag.

Waarom een flexibel krediet?

Maar, wanneer kies je nou voor het flexibel krediet? De hoofdreden is wanneer je behoefte hebt aan extra financiële ruimte. Heb je bijvoorbeeld een kortlopende financiële behoefte om je facturen te betalen? Wil je geld opnemen omdat je laat-betalende klanten of zelfs niet-betalende klanten wilt opvangen? Of wil je een geldopname doen om voorraad aan te vullen? Het is allemaal mogelijk met het flexibel krediet. Jouw betalingscapaciteit wordt vergroot door het afsluiten van een flexibel krediet.

Lage rente en natuurlijk flexibel

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het flexibel krediet. Je betaalt ten eerste bijvoorbeeld een veel lagere rente. Deze rente staat vaak vast tijdens de looptijd van jouw flexibel krediet. Daarnaast ben je heel erg flexibel door middel van het afsluiten van dit krediet, zoals de naam het al zegt. Als er voldoende ruimte is kun je geld opnemen tot aan het totale kredietbedrag dat is afgesproken. Ook kun je boetevrij aflossen. Vaak hoef je ook geen afsluitkosten te betalen, waarmee je veel geld bespaart. Tot slot is het een groot voordeel dat je tussentijds geld kunt opnemen, zonder kosten. Maar dit kan alleen als er natuurlijk voldoende ruimte is om het geld op te nemen.

Onzekerheid en verandering van de looptijd

Toch zijn er ook een aantal nadelen verbonden aan het flexibel krediet. Er kan ten eerste sprake zijn van onzekerheid over de looptijd van het flexibel krediet. Door geld op te nemen en door boetevrij af te lossen kan de looptijd namelijk veranderen. Daarnaast is het makkelijk om in de verleiding te komen om telkens opnieuw geld op te nemen. Dit omdat je het op ieder moment zomaar kan opnemen en terugstorten. Het is handig om hier van tevoren even goed bij stil te staan.

Flexibel krediet wat voor jou?

Dus, ben jij een ondernemer in hart en nieren? Heb jij behoefte aan extra financiële ruimte? Beschik je over een goed ondernemingsplan? Dan is het flexibel krediet perfect voor jou. Heb je toch nog wat moeite met het ondernemingsplan? Er zijn verschillende sjablonen te downloaden die je kunnen helpen bij het maken van het ondernemingsplan. De aanvraag van het flexibel krediet wordt zorgvuldig beoordeeld. Daarnaast worden je gegevens getoetst bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Heb je hier een melding? Dat betekent niet meteen dat het een probleem is. Twijfel je toch over het flexibel krediet? Dan zijn er nog genoeg andere vormen van het zakelijk krediet.

You May Also Like