Paul Hinfelaar: vermogen, leeftijd & wiki

Wie is Paul Hinfelaar? Vooral als je vaak even kijkt in de showbuishoek, zou je zijn naam wel eens kunnen kennen, of misschien die van zijn vrouw: Bo Wilkes.

Wie zijn Paul Hinfelaar en Bo Wilkes?

 

We kennen Paul Hinfelaar natuurlijk als de man van Bo Wilkes, maar Paul is meer dan alleen man van. Paul is namelijk ook de man van zijn bedrijf, Hinfelaar Elektrotechniek BV. Hij blijkt een bescheiden man, maar zijn bedrijf en familie spreken boekdelen.

Studie

Paul heeft de businessschool IVA in Driebergen gedaan. In januari 2003 werd hij directeur bij het familiebedrijf Hinfelaar Elektrotechniek BV. Paul is alweer de vierde generatie die daar aan het hoofd staat en de beslissingen over al dat geld mag nemen. Hinfelaar Elektrotechniek is namelijk een flink miljoenenbedrijf. In een kleine bio over zijn bedrijf vertelt Paul je dit: “Inmiddels fungeert Hinfelaar Elektrotechniek BV al bijna 100 jaar landelijk op alle vlakken van de elektrotechniek (data, telefonie, verlichting, intercom-, brandmeld- en beveiligingssystemen).” Ze zijn gespecialiseerd in elektrotechnische installaties op allerlei gebieden, van krachtstroominstallaties tot complete verlichtingsplannen voor individuele woningen of complete complexen. Daarbij wordt onderscheid gemaakt in onderhoud en (grootschalige) projectwerkzaamheden. Een heleboel elektriciteit dus.

Familiebedrijf

Het bedrijf begint dus in handen van overgrootvader Hinfelaar. De onderneming start al in 1920. Henk Hinfelaar is de eerste die vanuit zijn woonhuis aan de Jan Peterzoon Coenstraat in Den Haag aan de slag gaat. In 1966 neemt de tweede generatie van Hinfelaar de organisatie over. De broers Henk Jr. en Jan Hinfelaar laten Hinfelaar Elektrotechniek BV in deze tijd verder groeien. In 1976 neemt Hans Hinfelaar het bedrijf over van zijn vader en oom nadat de broers op jonge leeftijd komen te overlijden. Met bijna 100 jaar aan ervaring is Hinfelaar Elektrotechniek BV, met inmiddels met de vierde generatie aan het hoofd, een echt familiebedrijf.

Overname Paul

Sinds December 2015 heeft Paul Hinfelaar de organisatie overgenomen. Na jaren ervaring en kennis opgedaan te hebben als werknemer, heeft Paul de boel overgenomen. Met een frisse kijk op de organisatie heeft hij de ambitie om het bedrijf verder te laten groeien dan zij voorgangers deden. Inmiddels heeft het bedrijf meer dan 60 vaste werknemers en zit de onderneming aan de Kobaltstraat in Den Haag. Zo’n bedrijf en zo’n ambitie brengen het vermogen van Paul op een geschatte 4 miljoen euro, maar niemand wil daarover echt een boekje opendoen.

 

Zijn vrouw Bo Wilkes en familie

Paul is getrouwd met een echt gooisch meisje, bekend van Echte Gooische Meisjes. Niet geheel verrassend. De twee passen uitstekend bij elkaar en hun leventjes verweven dan ook meer dan goed in elkaar. Samen hebben ze drie kinderen: Boyd, Julie en Loulou. Bo Wilkes deed dan ook mee aan de vervolgserie: Echte Gooische Moeders. Voor degenen die deze serie niet hebben gezien; het voldoet precies aan je verwachtingen.

Na een paar jaar afwezigheid van de buis, komt ze dus terug op tv. Bo blikt terug op haar tijd als een Echt Gooisch Meisje. Daarover zegt ze dat het een hele andere tijd voor haar was. Ze konden doen en laten wat ze wilden en hadden totaal geen verantwoordelijkheid. Nu is dat anders. Met drie koters op de bank, een man, een bedrijf, een huis, verantwoordelijkheden genoeg. In deze serie kan je zien hoe Bo als moeder op zoek gaat naar zichzelf naast het moederschap. Ze kijkt naar de tijd die ze heeft, wat ze doet met en zonder kinderen en wie ze is binnen haar verantwoordelijk leven, als ze alleen is.

Broer en schoonzus

De familie houdt echter niet op bij alleen het gezin. De hele familie Hinfelaar is namelijk vrij interessant. Ook zijn ze niet geheel onbesproken. Paul’s broertje is namelijk Robbert en die naam heb je zeker weten in de showbizz voorbij zien komen. Hij is nu namelijk met niemand minder dan Patricia Paay getrouwd. En dan was best even gek in het begin. Patricia Paay is al 72 en Robbert is nog maar 33. Dat leeftijdsverschil heeft volgens de twee nooit uitgemaakt, maar leverde wel wat scheve gezichten op. Ze zijn in 2016 getrouwd en nog altijd bij elkaar, ondanks verschillende roddels over het koppel.

Huisje, boompje, beestje

Bij een Gooische Levensstijl, hoort natuurlijk ook een Gooisch huis in het Gooi. Wat we weten van de Hinfelaars is dat Bo haar stulpje te koop zette in het eind van 2020. De twee tv-bekendheden hebben hun prachtige vrijstaande villa in het Gooische Laren te koop gezet voor een bedrag van 1.445.000 euro. Zelf kochten ze het optrekje in 2014 voor een bedrag van 710.000 euro en namen er totale hypotheek op van iets onder de 1,1 miljoen euro. Bij verkoop op de vraagprijs blijft er een mooie winst over van meer dan 350.000 euro. Dat is wel een lekker bedrag om bijvoorbeeld in een nieuw huis te steken.

Wat krijgt de koper voor zijn geld? Die krijgt er een vrijstaande villa voor met een woonoppervlakte van 157 vierkante meter. Het aantal kamers bedraagt zes, waaronder drie slaap-en twee badkamers. Dit alles verdeelt over twee woonlagen plus zolder en plus kelder. Koken kan in de gezellige woonkeuken die van alle gemakken is voorzien.

Verbouwen

De tuin is 420 vierkante meter groot en ligt op het voor de zon gunstige zuiden. En als nieuwe eigenaar mag je uitbreiden. Recent hebben Bo en Paul de vergunning ontvangen voor extra aanbouw op de bovenverdieping en toestemming voor een rieten dak. Zo kan je, mocht je dit huisje willen (en kunnen) kopen er nog even wat extra geld tegenaan smijten. Je kan het huis opknappen en helemaal naar je eigen smaak verbouwen en vervolgens inrichten. Al hoeft er niet veel meer van het huis gedaan te worden, zoals je zou verwachten van een mooi vrijstaand huis is Laren. Waar de Hinfelaars nu gaan wonen, is nog niet bekend. Wel noemen ze de nieuwe woning hun droomhuis, dus dat belooft veel goeds.

 

 

You May Also Like