Gratis films kijken op je PC: hoe werkt dat en waar?

Houd jij er ook zo van om van tijd tot tijd een leuke film om serie te kijken? Hoe doe je dit gratis op de pc? Hoe werkt en waar  kun je het doen? En is het ook legaal? We vertellen je graag meer over Popcorn time. Het is een programma om films mee te bekijken. De videokwaliteit is goed en het interface is eenvoudig te bedienen.  Ze streamen films via torrents. Het is niet helemaal toegestaan het is echter niet zo, dat je ze zelf upload of download. Je kijkt ze alleen maar.

Hoe te starten?

Start met het downloaden van het installatiebestand. Er zijn verschillende versies om te gebruiken. Zo zijn er voor linux, Osx en Windows versies te gebruiken. We gaan hier de Windows versie downloaden. Het is eenvoudig om met de verschillende stappen het programma te installeren. Na het installeren komt het gebruikersscherm naar voren.

De verschillende films afspelen

Het is niet nodig om alles in te stellen of te controleren. Je kunt eigenlijk best wel snel je eerste film gaan bekijken. Je drukt op de knop Watch it now en je kunt starten. Er wordt met het bittorrent netwerk verbinding gemaakt. Soms duurt het even voordat de films ingeladen zijn.

Wanneer je wat meer wilt controleren is het goed om naar de instellingen te gaan. Klik op het tandwieltje. Pas de taal aan (er is nog geen Nederlands, maar wel Duits of Frans). Selecteer een cache folder voor de tijdelijke bestanden.

Een VPN-verbinding

Aangezien het in een grijs gebied zit en je de films niet mag downloaden en delen is het verstandig om je wat anoniemer op te stellen. Via een VPN verbinding is dit mogelijk. Het is zo mogelijk om je identiteit wat beter te beschermen.

Alternatieven

De alternatieven zijn YouTube, Uitzending Gemist en RTL xl.

You May Also Like