De Armste gebieden van Nederland

Het Centraal Bureau Statistiek (CBS) in Nederland houdt bij welke van de huishoudens in welke inkomensgroepen en vermogens groepen zitten. Het vermogen is het bezit min de schulden. Dus bijvoorbeeld de auto en het huis wat ze hebben minus de lening en de hypotheek en mogelijk minus de studieschuld.  De armste gebieden liggen in de regio Rijnmond en de Limburgse Parkstad Regio. We hebben een overzicht gemaakt van de armste gebieden van Nederland. Hieronder tref je ze aan.

Enschede in Overijssel

Het is de grootste stad in de regio en van de provincie. Slechts 12,5 procent van de inwoners horen bij de top 25 procent mensen met een vermogen wat hoger is dan 300.000 euro. Roozendaal is de rijkste gemeente van ons land en daar is het maar liefst 61 procent.

Kerkrade in Limburg

De parkstad Limburg is volop aanwezig in de lijst. Kerkrade is één van de steden. Hier is slechts 11,4 procent een onderdeel van de top 25 procent rijkste van het land.

Brunssum in Limburg

Het ligt dichtbij Kerkrade en ook hier is het 11,4 procent.

Schiedam in Zuid Holland

Er wonen zeer rijke mensen in de stad. Zelfs verschillende Quote 500 leden. Het is slechts een kleine groep. Het is slechts 11 procent welke tot de top 25% hoort in deze stad.

Den Helder in Noord Holland

Het is een grote marinestad. Het heeft echter een klein deel vermogenden in de top 25% groep. Het is slechts 11 procent van de gehele bevolking.

Lelystad in Flevoland

Het is een jonge stad en er zijn weinig mensen met een ton of meer op de bank. De groep vermogenden in de 25% groep is hier slechts 10,5 procent.

Almere in Flevoland

Flevoland scoort niet goed. Ook de andere grote stad doet het niet goed. Hier zijn het slechts 10% van alle mensen welke in de 25% klasse komen.

Spijkenisse in Zuid Holland

Hier behoort 9,8 procent van de mensen in de bovenste 25% groep van de vermogende mensen in ons land.

Heerlen in Limburg

Wederom een stad in Limburg met slechts een groep van 9,7 procent van alle inwoners welke tot de top 25% rijkste mensen van het land horen.

Rotterdam in Zuid Holland

Het is een stad welke geweldig is. Het is een grote stad en de groep met mensen welke in de 25% groep vallen is slechts 9,2 procent.

You May Also Like