Waar let je op bij de aanvraag van een zorgverzekering van Univé?

Wil je een nieuwe zorgverzekering Univé afsluiten? Dan moet je je goed voorbereiden. Er staan je namelijk een aantal keuzes te wachten. Iedere verzekering is weer anders en kan je op een andere manier op jouw behoeften aan laten sluiten. Jouw behoeften moeten daarom te allen tijde centraal staan bij de zoektocht. Want ben je iemand die regelmatig naar de dokter moet of behandelingen moet ondergaan? Of is een bezoek aan de huisarts al een eenmalig onderdeel van jouw leven? En zijn er medicijnen waar je rekening mee moet houden? Allemaal zaken om rekening mee te houden. Maar waar kun je dan nog meer op letten tijdens de aanvraag? Alles wat je moet weten, staat hieronder uitgelegd.

Jouw levensstijl is het uitgangspunt

Jouw behoeften en levensstijl zijn de grootste factoren om rekening mee te houden. Door vooraf kritisch te kijken naar jouw zorgbehoeften voorkom je dat je iets over het hoofd ziet. Jouw levensstijl doet hier nog een schepje bovenop. Iemand die veel sport heeft bijvoorbeeld een geheel andere zorgverzekering nodig dan iemand die voornamelijk op de bank te vinden is. Sporters hebben bijvoorbeeld meer baat bij fysiotherapie om de spieren los te maken en van een goede behandeling te voorzien. Iemand die vooral ontspanning nodig heeft of regelmatig met stress te maken heeft op het werk heeft weer meer aan geestelijke gezondheidszorg. Iedere dekking kan op deze manier beter bij je passen. Door de dekkingen dan met elkaar te vergelijken, zorg je dat je niets over het hoofd ziet.

De maandpremie van de verzekeringen

De ziektekosten verzekering Univé kun je ook op basis van de maandelijkse kosten uitzoeken. Als je weinig te besteden hebt, houd je het wellicht bij de basisverzekering. Dit is de goedkoopste optie en tevens verplicht om af te sluiten. Houd er dan wel rekening mee dat deze verzekering voornamelijk de noodzakelijke dingen, zoals een bezoek aan de huisarts of een ziekenhuisopname, dekt. De overige behandelingen zijn vaak nog voor eigen rekening. Je kan soms beter een aantal euro’s per maand extra besteden om de geschikte dekking te krijgen. Je voorkomt hiermee een hoge kostenpost op de lange termijn. De onverwachte medische kosten staan jouw herstel niet meer in de weg tijdens een behandeling.

De polisvoorwaarden per dekking

Zodra je weet welke verzekering het beste bij je past en hoeveel je gemiddeld per maand kwijt bent, kun je de polisvoorwaarden doornemen. Deze zijn beschikbaar gesteld voor het invullen van het aanvraagformulier. In deze voorwaarden zie je alle uitsluitingen, beperkingen en andere noodzakelijke voorwaarden terug. Ook staat de hoogte van het eigen risico hierin vermeld. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de rest van de zorgkosten gedekt zijn. Eventueel kun je hier een vrijwillig eigen risico aan toevoegen, zodat je jouw maandpremie verlaagt. Kijk hiervoor goed naar jouw financiële situatie, zodat je er zeker van bent dat je niet in de problemen komt tijdens het ondergaan van behandelingen of krijgen van zorg.

You May Also Like