GRONINGEN – Arjen Robben of FC Groningen during the Dutch Eredivisie match between FC Groningen and FC Utrecht at the Hitachi Capital Mobility stadium on October 18, 2020 in Groningen, The Netherlands.ANP VINCENT JANNINK (Photo by ANP Sport via Getty Images)

Arjen Robben: Vermogen, Vriendin, Leeftijd & Meer Feiten over de profvoetballer

Arjen Robben, wie kent deze oud profvoetballer nou niet? Hij heeft, samen met andere in Oranje, ons vele succes en mooie wedstrijden gebracht. Ook wat mindere, maar laten we daar niet over beginnen. Alles wat je over heb wil weten, vind je hier!

Clubs

Arjen Robben heeft al heel wat voetbaljaren achter de rug. In al die jaren hij heeft hij bij verschillende club gespeeld. Zo wel grote als kleinere clubs komen voor op het cv van Arjen Robben. Hij is geboren in het plaatsje Bedum (Groningen) en is dan ook begonnen bij FC Groningen in de Eredivisie. In december 2000 debuteerde hij in het betaalde voetbal. Na FC Groningen kwam als eerst PSV zich melden voor de snelle aanvaller. In 2003 pakte Robben met dat team zijn eerste landstitel. Datzelfde jaar werd hij uitgeroepen tot Nederlands Talent van het Jaar. Het jaar daarop werd hij voor achttien miljoen gekocht door Chelsea. In 2005 en 2006 pakte die club twee keer de landstitel. Robben had al wat last van blessures, maar deed wel mee.

Spanje en Duitsland

Na drie jaar werd het tijd voor verandering. Hij pakte zijn koffers en paspoort en ging in 2007 voor vijfendertig miljoen euro naar Real Madrid. Hij werd een belangrijke speler in dat team. In 2008 pakte ze dan ook de landstitel. In dat team speelden op dat moment nog vijf andere Nederlanders; Van Nistelrooij, Sneijder, Drenthe, Van der Vaart en Huntelaar. Daarna was het tijd voor de meest memorabele tijd van `Robbens’s carrière: Bayern München. In Duitsland won dat team twintig prijzen, waaronder de Champions League, de Super Cup en de Duitse dubbel. Samen met aanvaller Franck Ribéry kreeg hij de bijnaam Robbery.

Wat is zijn vermogen?

Door al die verschillende clubs en Robbens continue bijdragen aan het Nederlands elftal, steeg zijn waarde flink over de afgelopen jaren. Niemand behalve Arjen Robben zelf kan zijn exacte vermogen schatten, maar een poging wagen, kan altijd. Zijn laatste salarissen zijn namelijk wel bekend. Voordat Robben weer terug verhuisde naar zijn geliefde FC Groningen, speelde hij jarenlang bij Bayern München. Een top club die altijd meedeed om de prijzen en dus ook het prijzengeld. Daarvan is bekend dat hij per jaar 8 miljoen euro verdiende. Als je een beetje verder rekent kom je op een uurloon van 922 euro uit. Dat is best lekker verdienen.

Salaris en vastgoed

Robben heeft dus enkele jaren dit salaris ontvangen en daarvoor was hij ook al geen kleine speler. Zijn vermogen wordt ongeveer geschat op 64 miljoen. Dat is een behoorlijke som voor een voetballer. De reden dat zijn vermogen zo wordt ingeschat is dat hij niet alleen salaris heeft, maar ook nog vastgoed. Robben heeft namelijk een landhuis van 1,1 miljoen gekocht, met nog een flink stuk grond erbij. Het huis sloopte hij direct en liet er een nieuw project voor in de plaats komen. Daar zijn toch aardig wat miljoenen voor nodig. Daarnaast schijnt Robben nog meerdere bezittingen te hebben. Daarmee wordt bedoelt dat hij nog wat minder dure woningen in zijn vastgoed beheer heeft.

Wat FC Groningen betaalt

Wat Robben verdiende bij FC Groningen zal zeker geen 8 miljoen zijn. Wat hij wel heeft verdient bij de club, blijft een groot mysterie. Al heeft Robben zelf vertelt dat hij niet bij Groningen voetbalt voor het geld. Dat lijkt ook een logische stap. Robben heeft al jaren op hoog niveau gevoetbald en op een gegeven moment is het tijd om plaats te maken voor nieuw talent. Veel spelers kiezen ervoor om na een mooie carrière in het buitenland, op latere leeftijd weer terug te keren naar de club waar het allemaal begon.

Nederlands Elftal

In 2003 debuteerde Robben in het Nederlands Elftal op negentienjarige leeftijd. In 2004 mocht hij voor het eerst het Oranjeshirt dragen op een eindtoernooi. De Europese Kampioenschappen van 2004, 2008, en 2012 maakte hij mee. Ook als het ging om de strijd voor het Wereldkampioenschap schitterde hij keer op keer. In 2006, 2010 en 2014 nam hij deel aan de wedstrijden als Oranjeman. Gekroond om zijn mooie goals en gehaat door zijn missers. In 2014 werd hij verkozen als sportman van het jaar. De eerste voetballer sinds Ruud Gullit in 1987 won.

Europees kampioenschap 2004

Op het Europees kampioenschap in 2004 speelde Robben uitstekend. Tegen Duitsland speelde hij niet, maar tegen Tsjechië wel. Hij gaf twee assists en speelde goed. Hij werd echter in de negenenvijftigste minuut gewisseld door Dick Advocaat bij een 2-1 voorsprong. Nederland verloor hier uiteindelijk van Tsjechië met 3-2. Een veelbesproken wissel en een met veel commentaar voor de bondscoach.

Wat is zijn bijnaam?

Na veel en vaak blessureleed was het niet altijd zeker of Robben wel kon spelen. Hij had ook vaak last van langdurige blessures zoals de hamstring of de lies. Omdat hij steeds vaker last kreeg van blessures naarmate hij ouder werd, was het dus een gok op om Robben in te zetten. Hij deed het geweldig, maar een geblesseerde speler kan je niet inzetten. Daarom werd hij ook wel de man van glas genoemd. Omdat hij zo snel brak.

Wie is zijn vriendin?

Arjen Robben is al twintig jaar samen met zijn vriendin Bernadien. Anders dan andere voetbalvrouwen houdt Bernadien zich vaak af van de media. Ze kennen elkaar van de middelbare school en zijn in 2007 met elkaar getrouwd. Ze hebben samen drie kinderen: Luka, Lunn en Kai. Inmiddels zijn ze al 13 jaar getrouwd. Ze is hoe dan ook zijn trouwe steun en toeverlaat en altijd aan zijn zijde.

Lees ook eens alles over de nieuwe ster Xavi Simons

You May Also Like