5 Budgettips voor een geslaagde carnaval

De tijd dat carnaval alleen iets was wat onder de rivieren gevierd werd, ligt inmiddels achter ons. Vanuit heel Nederland komen steeds meer mensen naar Oeteldonk (Den Bosch), Lampegat (Eindhoven), Mestreech (Maastricht) of een ander stad of dorp om het feest mee te maken. En ook boven de rivieren wordt steeds vaker iets georganiseerd rondom carnaval. Wil jij dit jaar ook een feestje vieren maar heb je geen zin om je bankrekening volledig te plunderen? Met een paar slimme tips kun je carnaval ook met een leuk budget vieren!

Ga eens naar een dorp

Hoe groter en bekender de carnavalsstad, hoe meer mensen er naartoe willen. In Den Bosch komen er zeker een kleine 100.000 bezoekers naar de optochten, veel van boven de rivieren. Veel meer kan de stad niet aan, en dat geldt ook voor steden als Breda en Eindhoven. Dat betekent dus ook dat de café’s kunnen vragen voor een biertje wat ze willen, het gaat toch wel op! In de kleinere dorpen zijn de prijzen voor je drankje vaak een stuk lager, goed voor de portemonnee!

Een goede voorbereiding…

…is het halve werk én scheelt in de kosten. Weet je dat je carnaval gaat vieren, ga dan op tijd op zoek naar een pak. Of meerdere natuurlijk. Carnavalskleding wordt online het hele jaar door verkocht, en dat is goedkoper dan op het laatste moment nog iets aan te moeten schaffen.

Ga één keer goed

Carnaval en bezuinigen, dat gaat vaak niet samen. Je kunt dan ook beter één, of misschien twee, dagen écht goed op stap gaan, dan 4 dagen half. Uiteindelijk kost het je per dag misschien meer maar op het einde van de rit als het goed is minder, plus je houdt er minder kater aan over!

Ga bij moeders, tante of oma eten

Eten met carnaval, betekent vaak in de rij voor een kleffe bak friet of een broodje shoarma. Als je nu zorgt dat je bij moeder, tante of oma kunt gaan eten (of iemand anders die voor je kan zorgen), dan kost het je geen geld én krijg je ook nog wat gezonds binnen als je geluk hebt. Misschien kun je er ook een slaapplek regelen als je niet in de buurt woont!

Ga op de fiets

De kosten voor een taxi kunnen tijdens de carnaval behoorlijk oplopen. Taxi’s hebben het druk en dus werk genoeg. Je betaalt dus voor een ritje de hoofdprijs. Ga dus, als het kan, met de bus, op de fiets of te voet. Gaat dat niet, zorg dan dat je de taxi met een paar man kunt delen. Scheelt weer in de kosten.

Tenslotte: laat je vooral niet gek maken en maak er een leuke carnaval van! Alaaf!

You May Also Like