Verschillende soorten jaloezieën op een rijtje

Ben je op zoek naar mooie raamverduistering, maar weet je nog niet wat je in huis moet halen? We zetten de beste en meest uiteenlopende opties voor je op een rij!

Bamboe

Tegenwoordig kan je ook prachtige jaloezieën van bamboe krijgen. We maken steeds meer gebruik van bamboe in onze alledaagse producten zoals tandenborstels, make-up doekjes en dus nu ook jaloezieën. Bamboe is relatief sterk materiaal. Iets wat mee kan wegen in je keuze als je bijvoorbeeld kinderen hebt. Daarnaast geven ze een unieke sfeer door de bijzondere structuur. Bovendien is dit een optie die milieuvriendelijk is en ook nog eens redelijk goedkoop!

Kunststof

Dan heb je ook nog de gewilde kunststof jaloezie, een van de populairste varianten. Deze jaloezieën van pvc, ofwel kunststof, zijn vochtbestendig. Je kan ze dus in vochtige ruimtes ophangen zoals in de keuken of badkamer. Daarnaast zijn jaloezieën van kunststof goedkoper dan de houten jaloezieën. Je kan zelf bepalen hoeveel licht je naar binnen wil laten komen, of hoeveel jij van buiten wil zien. Ook kan je zelf kiezen uit jaloezieën met of zonder ladderband. Het is maar net wat jij mooi vindt staan.

Aluminium

Jaloezieën van aluminium zien er niet alleen goed en strak uit, ze zijn ook nog eens erg functioneel. Lamellen van 25 millimeter breed hebben een isolerende werking. Dar betekent dat je huis in de winter lekker warm blijft en in de zomer juist heerlijk koel. Deze jaloezieën zijn ook vochtbestendig, dus je kan ze gerust ophangen in de badkamer of keuken en ze zullen niet verroesten. Je kan er dus lekker lang plezier van hebben als je kiest voor de aluminium variant.

Duo-rolgordijnen

Deze variant zit in tussen de jaloezieën die we kennen en het altijd makkelijke rolgordijn. Het is een gordijn dat niet compleet verduisterd is, maar het laat een beetje licht door. Daarom is deze variant jaloezie perfect als je een beetje sfeerlicht wil creëren. Je kan zelf bepalen hoeveel gebruik je wilt maken van de verschillende stofstroken die over elkaar heen schuiven. Zo kan je zelf de lichtinval bepalen. Nu hoef je alleen nog maar een mooie keur uit te zoeken die past bij jou interieur.

You May Also Like