Bitcoin platformen vergelijken voor de laagste prijs

Vraag en aanbod zijn de twee voornaamste drijfveren van het marktmechanisme die verantwoordelijk is voor de prijs die er op een gegeven moment voor een product betaalt dient te worden. Ook in het geval van Bitcoin zal de prijs die er betaald dient te worden, afhangen van de vraag en het aanbod. Er zijn een aantal platformen waar Bitcoin verhandeld wordt en is het interessant om de ontwikkelingen in de gaten te houden.

Keuze uit een groot aantal platformen

Dat is nu juist wat het vergelijken zo interresant maakt en is er toch wel sprake van grote verschillen onderling. Het belangrijkste is daarom, om de belangrijkste punten op een rijtje te zetten. Zo kan het vergelijken snel en effectief plaatsvinden. De kosten die in rekening worden gebracht, hoeven daarbij niet doorslaggevend te zijn. Er worden naast een bepaald percentage van het verhandeld bedrag, soms ook transactiekosten in rekening gebracht. Het gaat er echter om, dat wordt gekeken naar de laagste prijs. De voordeligste bitcoins koers dus en helpt het daarbij ook aardig mee, wanneer je zelf ook eens een kijkje blijft nemen op de verschillende platformen. Zo haal je er gelijk wel eentje uit, die steeds met de laagste prijs naar voren komt.

Dat alles moet wel helemaal naar jou doorwerken

Zoals al eerder aangehaald, moeten er altijd wat additionele kosten zoals voor de transactie betaald worden. De gehanteerde percentages mogen zo op het oog niet zo hoog lijken, maar heeft het wel grote invloed op het rendement van zo een aanschaf. Naast de kosten dient er ook gekeken te worden naar andere voordelen. Zo bieden veel platformen ook de mogelijkheid om er de Bitcoins op te slaan. Dat komt wel handig uit wanneer je bijvoorbeeld nog niet beschikt over een eigen hardware wallet. Wie grote hoeveelheden aanschaft, zal het wel leuk vinden wanneer er rente ontvangen wordt. Ook omwisselen naar andere cryptocurrencies is een mogelijkheid die tal van voordelen biedt.

Wie ervoor wenst te kiezen, kan de Bitcoin onder het beheer plaatsen van zo een ´broker´, maar is het beter om alles gelijk te plaatsen op een eigen account. Daartoe dient men zich eerst te registreren. Wie het zekere voor het onzekere wil nemen, kan kiezen voor een hardware wallet. Die stop je zo in jouw zak net als een heuse portemonnee en kan er overal ter wereld mee betaald worden. Ook het verkopen via crypto exchanges moet in de gaten worden gehouden voor de hoogst mogelijke koers.

You May Also Like