De duurste steden ter wereld in 2019

Op vakantie gaan is natuurlijk leuk. Het is mooi om te zien welke verschillende steden er zijn in de wereld. Wanneer je veel geld hebt is het leuk om naar de duurste steden ter wereld te gaan. Wanneer je wat minder geld hebt is het misschien wel belangrijk om deze steden te mijden. Of om er de uitdaging in te vinden om er goedkoop op vakantie te gaan. Het is mooi om de uitersten in de wereld op te zoeken. We stellen je graag voor aan de duurste steden ter wereld in 2019.

De concurrentie neemt toe

We kunnen je alvast vertellen, dat de concurrentie steeds groter wordt. Er komen steeds meer dure steden bij. Het is niet meer zo moeilijk om op een vakantie veel geld uit te geven. We helpen je graag om de duurste steden te vinden in de wereld, hoewel het niet zo moeilijk meer is vandaag de dag.

Het onderzoek naar de duurste steden in de wereld

Het onderzoek heeft rekening gehouden met de prijzen van het levensonderhoud in de steden. Er wordt gekeken naar 160 producten en diensten in meer dan 90 verschillende landen. Op basis van de kosten van een beetje kaviaar en een helikoptervlucht wordt onder andere vastgelegd hoe duur de stad is. Het is misschien voor jou en mij de vraag waarom de prijzen van juist deze producten zo belangrijk zijn.

De top van de top

Singapore was de laatste vijf jaren de allerduurste stad van de wereld. Er zijn nu echter ook steden als Hong Kong en Parijs. Ze behoren tot de duurste steden van de hele wereld. De top vijf wordt met Zürich en Genève afgemaakt. Vervolgens heb je nog Osaka in Japan (een rijzende ster). Kopenhagen plus New York volgen om de volgende plekken op de ranglijst van de duurste steden van de wereld. Wanneer je geld hebt om te spenderen dan is het goed om naar deze steden te gaan. Wist je dat Singapore, Hong Kong en Parijs zeven procent duurder zijn dan New York?

New York en Los Angeles stonden in 2018 nog niet in de top tien op de lijst. Nu staan ze wel in de top tien. Het is jammer, dat we Sydney dit jaar niet meer zien in de lijst van duurste steden. Vorig jaar stonden ze nog in de top tien (op de tiende plek).

Zuidoost Azië

Er zijn steeds meer Zuidoost Aziatische steden op de lijst. De dagelijks boodschappen zijn erg prijzig. Het is een groot contrast met vele andere Aziatische steden. Het zijn namelijk vaak ook de meest goedkope steden. Het contrast is groot. Denk dan aan Chennai, New Delhi en ook Karachi. Ze behoren tot de goedkoopste steden in de wereld.

Een leuke stedentrip

Het is heerlijk om een geweldige vakantie te gaan. Wanneer je veel geld wilt uitgeven dan weet je nu waar je moet zijn. Het is geweldig om zo een mooie vakantie te maken! Veel plezier.

You May Also Like