De prijs van bier in de Europese hoofdsteden

Jij en je vrienden willen een weekendje weg of een stedentrip maken in Europa. Om te bepalen waar jullie naartoe gaan, is het fijn om te weten hoe veel de vakantie gaat kosten. Je begint dan te kijken naar hotels en vluchten, waar je niet al te veel voor betaald, maar het is ook belangrijk om te weten hoe duur het leven in de hoofdsteden van Europa is. En dan met name, hoe duur het bier is.

Goed om te weten

Europa kent 47 hoofdsteden. Voor dit artikel worden niet alle hoofdsteden meegenomen, maar wel de populairste hoofdsteden en de hoofdsteden waar je de opvallendste prijzen voor je biertje krijgt.

Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de maat van het biertje, zodat het een eerlijke vergelijking is. De prijzen die worden genoemd, zijn prijzen voor biertjes van 0,5 liter.

De prijzen die genoemd worden, zijn gemiddelde prijzen van de biertjes die je in het centrum van de steden zult tegenkomen. Het is natuurlijk mogelijk dat je een kroegje vindt, waar ze goedkoper 0,5 liters tappen of juist duurder.

Het duurste biertje

Wanneer je weet dat er veel bier gedronken zal worden op de stedentrip, dan kan je het beste niet naar Scandinavië gaan. Het duurste biertje wordt gedronken in Oslo. Hier betaal je er gemiddeld €9,15 voor. De drie biertjes die daarna het duurst zijn, zijn ook in Scandinavië te vinden. In Kopenhagen betaal je €6,60, in Stockholm €6,10 en in Helsinki €5,90 voor een halve liter.

De populairste hoofdsteden

De populairste hoofdsteden waar mensen heen gaan voor een weekendje weg of een stedentrip, zijn toch wel Rome, Londen en Parijs. Deze hoofdsteden staan op plek 5, 6 en 7. Hier betaal je ongeveer €5,40 voor een biertje. In onze eigen hoofdstad, ook te vinden in de top 10 van de meest bezochte steden in Europa, betaal je er net zoveel voor. Amsterdam staat dus op plek 8.

In Wenen betaal je gemiddeld €3,20 en in Praag €1,20 voor een halve liter. Istanbul staat ook hoog in de top 10 van de populairste steden van Europa. Hier betaal je voor het binnenlands bier ongeveer €2,20. Geïmporteerd bier is een stuk duurder. Daarvoor betaal je bijna €4.

Vanuit Nederland is Berlijn of Brussel natuurlijk goed bereikbaar en daarom een goede keus voor een weekendje weg. In Berlijn kost een halve liter bier €4 en in Brussel €4,30.

Het goedkoopste biertje

Nu wil je natuurlijk het liefst weten waar je het goedkoopst bier kan drinken. In Sofia, de hoofdstad van Bulgarije, is bier het goedkoopst. Hier betaal je 80 cent voor een halve liter bier. Sofia wordt gevolgd door Minsk, de hoofdstad van Wit-Rusland (85 cent) en Boedapest (€1,10).

Wanneer je met vrienden op vakantie gaat, om heerlijk te relaxen en lekkere biertjes te nuttigen, kan je dus beter niet naar Scandinavië gaan. Hier ben je al snel door je geld heen. Je kunt het beste naar Sofia, Minsk of Boedapest gaan, waar je voor ongeveer een euro al een halve liter bier kunt krijgen.

You May Also Like