Bitcoin versus platina: Koop 1kg platina met 1 Bitcoin

Platina kan je fysiek ontginnen, de Bitcoin digitaal. Mensen verwarren witgoud vaak met platina. Platina is een edelmetaal dat sterker en zwaarder is dan goud. Door tekorten aan platina gingen juweliers op zoek naar een alternatief. Dit vonden ze door goud te mengen met nikkel en zink, waardoor je een wittere variant ontwikkelde. Voor 1kg platina betaal je vandaag een gelijkaardige prijs als voor 1 Bitcoin, namelijk om en bij de 40.000EUR.

Schaarste in Platina

Platina wordt gebruik in juweelontwerp, maar ook in apparaten die hoge temperaturen en corrosieve omstandigheden moet kunnen doorstaan. Platina is een zeer bijzonder edelmetaal, wat steeds populairder wordt. In 2019 kocht je bijvoorbeeld 1kg platina nog aan 28.000EUR. Dit van nature witte metaal wordt gezien als het zuiverste, meest duurzame en meest zeldzame edelmetaal ter wereld. Dankzij zijn zuivere en stabiele chemische eigenschappen, wordt Platina gebruikt in elektronica, waaronder zelfs pacemakers. Platina wordt dan ook altijd toegepast in een zeer zuivere legering van 95%, gemengd met erkende Platina Group Metals zoals indium, palladium, ruthenium, rodium of osmium. Wist je dat Platina reeds eeuwen ontging wordt in Zuid-Amerika? Tijdens de kolonisatie-golf gaven de Spanjaarden echter het metaal de naam platino, dat betekent zilvertje. Ze troffen het in Colombia aan tussen het gedolven zilver en beschouwden het als een ongewenste verontreiniging. Daarnaast komt het edelmetaal ook voor in de aardkost in Zuid-Afrika en het Oeralgebergte.

Schaarste in Bitcoin

Ook Bitcoin is beperkt vindbaar, niet op aarde, wel in de metaverse. Deze web3.0-technologie werd ontwikkeld als experiment in de zoektocht naar een veiliger internet. Veiligheid omwille van diens decentrale machtsstructuur. Deze is uniek in de manier van data-opslag en beperkte data-aanpassingscapaciteit. Van zodra je een Bitcoin bezit, kan je meebeslissen over de verdere ontwikkeling van deze blockchain technologie alsook toestemming geven voor het wegschrijven van data in het Bitcoin logboek. Hoe meer Bitcoins je bezit, hoe meer beslissingsrecht. Het aantal vrij te ontginnen Bitcoins daalt. Er is een maximum van 21 miljoen exemplaren digitaal vastgelegd. Bovendien is er de bitcoin-halving. Deze gebeurtenis komt voor om de 210.000 blokken in de logboek-ketting. De beloning voor ontginners halveert dan. Dat betekent dat de miners voor iedere transactie die ze verifiëren 50% minder bitcoins ontvangen. Anno 2022 is het dus als particulier of middelgrote onderneming niet meer interessant om zelf te ontginnen.

Kijk naar de markt

Over de toekomst van beide types investeringen wordt hard gespeculeerd. Op de website van Anycoin Direct kunt je alvast de Bitcoin verwachting voor 2022 nalezen. In elk geval zijn zowel crypto’s kopen als edelmetalen kopen een slim idee om je huidige investeringsportefeuille te diversifieren.

 

 

 

You May Also Like