De tips om de juiste gordijnen te vinden!

Hoe kies je nou de juiste gordijnen uit? Het is best wel heel belangrijk om de juiste gordijnen in een kamer te hebben hangen. Gordijnen geven een kamer sfeer en uitstraling, daarnaast zijn ze nog functioneel ook. Maar, hoe weet je nou wat je zoekt? 

Waar komen ze te hangen? 

Het uitgangspunt is natuurlijk de plek waar de gordijnen komen te hangen. Het is logisch dat er in een kinderkamer wat anders hangt dan in een woonkamer. Uiteraard staat het iedereen vrij om schattige beertjes in de keuken op te hangen, maar meestal zijn die stoffen toch weggelegd voor de babykamer. Bepaal per ruimte wat je aan gordijnen nodig hebt en hoe deze er ongeveer uit moeten zien. 

Stel een budget op 

Je kunt de mooiste gordijnen tegen het lijf lopen maar als blijkt dat deze behoorlijk aan de prijs zijn dan heb je nog niets aan je gevonden schat tenzij de loterij op de stoep staat. Met name wanneer je een hele woning moet aankleden is het belangrijk uitgaven en kosten in de gaten te houden. Bepaal voor jezelf wat je uit kan en wil geven aan de gordijnen en bereken dan wat dat per meter is. Gordijnen op maat worden verkocht per meter stof dus zo weet je ongeveer in welke categorieën je kunt zoeken. Dat scheelt al een hoop teleurstelling.  

Functionaliteit  

In een slaapkamer wil je misschien verduisterende gordijnen en in de woonkamer juist inbetweens. Niet iedere stof heeft die kwaliteiten dus deze wensen maken een stof wel of niet geschikt voor de ruimte. De mooiste linnen gordijnen zien er leuk uit in je slaapkamer, maar je wordt dan wel wakker bij zonsopkomst. In de woonkamer kunnen ze echter meer dan goed werk leveren, omdat ze niet helemaal verduisteren en wel je privacy borgen. 

Stijl 

Je wilt natuurlijk een eenheid creëren de ruimte, de stijl die van het interieur voer je door in de gordijnen. Zo kun je werken met een kleurpalet of juist motieven die aansluiten bij de rest. Maar je kan er ook voor kiezen om van de gordijnen in de slaapkamer een echte eyecatcher te maken met een knaller van een motief.   

Stof 

Er zijn veel verschillende gordijnstoffen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld linnen, hele dunne vitrage of zware velours gordijnen. Zware gordijnen passen mooier in een donkere slaapkamer en linnen gordijnen zijn weer passender in een woonkamer. De keuze voor de stof hangt natuurlijk samen met de stijl van de kamer en de functie die je verwacht van het gordijn. Al met al zijn er een paar stappen die je bij de juiste gordijnen brengen voor elke kamer.

You May Also Like