Heb jij rechtshulp nodig?

Het kan iedereen overkomen: je wordt geconfronteerd met iets waar je zelf de oplossing niet voor kunt bedenken. Stel bijvoorbeeld dat je een contract krijgt aangeboden voor een nieuwe baan, maar je vermoedt dat er iets niet in de haak is. Bij wie kun je terecht om dit contract te laten nakijken? Je kunt in dit geval rechtshulp inschakelen, maar je zult zien dat de kosten dan snel kunnen oplopen. Je wilt je probleem niet groter maken dan het al is, dus zit je niet te wachten op hoge facturen. Wij laten je daarom graag zien hoe je voor een goede prijs een beroep kunt doen op juridische diensten. Zo los je je problemen op zonder dat je voor torenhoge kosten komt te staan. 

Een verzekering voor rechtsbijstand

Een goede manier om altijd een beroep te kunnen doen op een jurist, is door een verzekering te nemen. Je kunt een rechtsbijstandsverzekering afsluiten bij je verzekeringsmaatschappij. Met deze verzekering kun je op ieder moment een jurist in de arm nemen. Deze kan met jou kijken naar de situatie. In het geval van jouw nieuwe contract, kun je je jurist laten controleren of er addertjes onder het gras zitten of dat er andere voorwaarden genoemd worden waar je niet mee akkoord kunt gaan. Mocht dat het geval zijn, dan kun je in samenwerking met je jurist kijken naar wat een goed alternatief is voor deze ongunstige voorwaarden. Op deze manier voorkom je dat je dingen toezegt die je niet waar kunt maken. 

Is een doorlopende verzekering de enige optie? 

Misschien vind je het onnodig om een doorlopende verzekering te nemen terwijl je misschien maar een keer in je leven een jurist nodig hebt. Dat is volkomen terecht. In dat geval kun je ook rechtshulp inschakelen aan de hand van een eenmalige overeenkomst. Je kunt naar de site van Univé gaan waar je een lijst met vragen over jouw situatie kunt vinden. Op basis van de antwoorden die je invult, wordt gekeken welke jurist jou het beste kan bijstaan. Vervolgens krijg je een offerte gepresenteerd. Ga je akkoord met deze offerte, dan kun je gelijk contact opnemen met de specialist. Je kunt met deze persoon aan de oplossing van jouw probleem werken, of in dit specifieke geval jouw contract voorleggen. De jurist zal alles grondig nalopen en het contract van kritiek en / of opmerkingen voorzien. Zo weet jij zeker dat je geen dingen doet waar je later spijt van krijgt en dat alles zonder dat je hier veel voor hoeft te betalen. 

Een verzekering bespaart je geld

Misschien twijfel je nog over de baten die een al dan niet doorlopende verzekering je kan bieden. In dat geval is het goed om te bedenken dat een verzekering als doel heeft om jou kosten te laten besparen. Door iedere maand een klein bedrag te betalen voor je verzekering, deel je met een grote groep de kosten waardoor je onderaan de streep altijd voordeliger uit zult zijn dan wanneer je alle kosten zelf zou moeten ophoesten. Een verzekering is daarom altijd een goede investering.

You May Also Like