Heb jij als ondernemer in de bouw, deze verzekeringen al?

Als je tegenwoordig verzekerd wilt zijn van veel werk, zou je in de bouw aan de slag kunnen gaan. Tal van mensen willen graag hun woning verbouwen, maar zij lopen vast op het gebrek aan vaardige ambachtslieden. Heb jij daarom de opleiding en de ervaring om in de bouw aan de slag te gaan, dan ligt er meer dan voldoende werk op je te wachten. Toch is dit niet het enige waar je je op moet richten aan het begin van je nieuwe bedrijf. Je moet ook zorgen dat mensen met jou in zee willen gaan. Dit kun je onder andere regelen door te zorgen dat je de juiste verzekeringen afgesloten hebt. Wij laten je zien welke de moeite waard zijn en hoe je deze vandaag nog kunt afsluiten.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een van de belangrijkste verzekeringen die je zou moeten nemen in jouw sector, is de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dit is een algemene verzekeringen die met heel veel voordelen komt. Stel bijvoorbeeld dat je bij een klant aan het werk bent en je hebt een lang verlengsnoer uitgerold. Op een gegeven moment komt de klant even poolshoogte nemen en deze struikelt over dit snoer. Gevolg: de klant breekt diens heup en jij wordt daar verantwoordelijk voor gesteld. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kun je de kosten die uit dit incident zullen voortkomen, dekken. Daarmee voorkom jij dat jij persoonlijk de portemonnee moet trekken, wat wellicht het voortbestaan van je bedrijf in gevaar kan brengen. Met een goede verzekering voorkom je dus dat jij voor onverwachte, hoge kosten komt te staan. Bovendien kun je problemen ook sneller oplossen wanneer je een verzekering achter de hand hebt.

De CAR-verzekering

Een verzekering die je als ondernemer in de bouw eigenlijk niet zou mogen missen, is de CAR verzekering Univé. Deze Constructie All Risk verzekering ben je verzekerd voor schade die je veroorzaakt tijdens het uitvoeren van bouw- en onderhoudswerken. Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten en dat maakt ook gelijk het belang van deze verzekering duidelijk. Je kunt namelijk ook een beroep doen op deze verzekering wanneer je materialen gestolen worden of beschadigd raken. Ook ongelukken zoals brand op de werkplek waardoor je materialen beschadigd raken, worden door deze polis gedekt. Je ziet het: met deze aanvullende verzekering voorkom je dat je zelf voor de schade opdraait waardoor je misschien helemaal niets meer aan je klus overhoudt. Voeg daarom altijd een CAR verzekering toe.

Een goede verzekering is een goede basis

Als beginnend ondernemer heb je vaak nog niet veel financiële reserves. Het is dan echter niet verstandig om geen verzekering af te sluiten. Juist aan het begin van je ondernemerschap is het belangrijk om te zorgen dat je een vangnet hebt. Dit zal ook gewaardeerd worden door je klanten. Zij willen ook het liefst zo weinig mogelijk risico nemen en zullen daarom liever met iemand in zee gaan die de juiste verzekeringen heeft, dan iemand die geen maatregelen getroffen heeft.

You May Also Like