Hoeveel kost een tattoo

Er zijn veel mensen zonder tatoeage die twijfelen om er een te laten zetten. Omdat het levenslang op je huid blijft zitten is het belangrijk een weloverwogen keuze te maken wat je laat tatoeëren. Wat veel mensen weten niet weten, maar wel graag in hun overweging mee willen nemen, is de vraag hoeveel een tattoo kost. Dit artikel geeft globaal antwoord op die vraag.


Verschillend per tatoeage

Als allereerst hangen de totale kosten van een tatoeage af van wat je laat zetten. Zo is een kleine tattoo goedkoper dan een grotere tattoo. Een handige richtlijn is je hand. Een tattoo ter grote daarvan ligt ongeveer rond de €500,-
Daarnaast hangen de kosten van een tattoo af van de moeilijkheidsgraad. Hoe meer details, hoe duurder de tattoo. Wat ook belangrijk is om rekening mee te houden, is het uurtarief van tatoeëerders wat ongeveer tussen de €50,- en €100,- ligt.

Eigen ontwerp of laten ontwerpen

Wanneer je geen mooie of betekenisvolle tattoo kunt vinden uit alle voorbeelden, is het ook mogelijk om er zelf een te ontwerpen of laten ontwerpen. Belangrijk is om dit goed te bespreken met een tattoo artiest. Deze kunstenaars zullen vragen naar jouw voorkeuren en de betekenis ervan. Ook proberen ze een zo goed mogelijk beeld te schetsen van wat jij voor ogen hebt. Ze kunnen je vaak een flink eind op weg helpen.
Denk hierbij wel aan het uurtarief van de artiesten.


Letters

Als je van plan bent om alleen een naam in een gemakkelijk lettertype te laten tatoeëren, ben je vaak tussen de €30,- en €100,- kwijt. Een zin of quote kost iets meer, vaak maximaal €180. Gecompliceerdere lettertypes zijn vaak duurder, simpelweg omdat het meer concentratie en arbeid van de tatoeëerder vergt. Vaak is het maximale bedrag hiervoor €280.

Simpele afbeelding

Een simpel ankertje, sterretje, muzieknoot of bloemetje kost vaak tussen de €80,- en €250 euro. Echter is de prijs sterk afhankelijk van de grootte van de afbeelding en het tarief van de tattooshop.

Gedetailleerde afbeelding

Wil je een een specifieke afbeelding met veel detail te laten tatoeëren? Dan hangen de kosten sterk af van de moeilijkheidsgraad van details en de omvang ervan. Een portret, bewegend dier of bloemen op je huid kosten vaak minimaal €300. Hoe bonter je het maakt hoe duurder het wordt. Vaak schommelt het gemiddelde tussen de €300 en €2000,-. Vooral bij een eerste tattoo maken de meesten het niet al te bont.

Sleeve of 3D-tattoo

Sleeves en 3D-tattoos zijn het duurst. Over het algemeen kosten die minimaal €1500,-. Het is dan ook niet veel voorkomend dat mensen als eerste tattoo zo’n uitgebreide laten zetten.


Kosten geen prioriteit

Belangrijk om in je overweging mee te nemen is waar je je tattoo wilt zetten. Zorg er altijd voor om je tattoo te laten zetten bij door de GGD erkende tattooshop. Deze hanteren de landelijke veiligheidswetten wat betreft inktgebruik. Daarnaast zijn recensies op internet vaak ook een goede kwaliteitsrichtlijn.

Nu je de globale kosten van verschillende soorten tattoos weet, kun je hoogstwaarschijnlijk een betere afweging maken. Schroom niet om een tattooshop binnen te lopen om te vragen naar de mogelijkheden. De meeste tattooshops helpen je graag verder en kunnen je ook wat prijs betreft, de meest precieze informatie geven.

You May Also Like