Inspirerende woonkamers die de trends van 2022 volgen

Als het gaat om trends, en zeker om interieurtrends, dan zitten wij er het liefst bovenop om dit te volgen. Het stylen van je interieur is een hobby op zich, en dit volgens de laatste trends doen maakt dit nog extra leuk. Zeker op verschillende woonkamers raken wij niet uitgekeken en vinden we heel veel woonkamer inspiratie. Daarom verzamelen we in dit artikel inspirerende woonkamers die helemaal in lijn zijn met de laatste trends.

 Retro / Urban jaren ’90

Het grappige aan trends is dat je ziet dat ze elkaar herhalen. In de jaren 80 werden de modestijlen van de jaren 40 bijvoorbeeld weer aangehaald, en momenteel zie je in zowel de mode- als de interieurwereld een revival van de jaren 90 – bijvoorbeeld in de moderne eetkamer. Zo ook met de trend Urban jaren ’90, waarbij je ziet dat elementen vanuit het einde van de vorige eeuw weer helemaal terugkomen in hedendaags interieur. Deze retro trend wordt gekenmerkt door het gebruik van de zwart-wit combinatie, maar ook terracotta en blauwe kleuren in huis.

Smart living(room)

Ook ‘slim wonen’ is zeker een trend in dit tijdperk. Dit refereert naar het toepassen van slimme technologie in je huis. Denk bijvoorbeeld aan slimme accessoires zoals een slimme speaker (die je naast muziek ook om de tijd of het weer kunt vragen), slimme gordijnen (die zich kunnen sluiten of openen op wanneer jij dit instelt op een app). 

Pasteltinten in de woonkamer

Pasteltinten zijn al een paar jaar heel populair, maar de laatste jaren zijn ze niet meer weg te denken aan trendy interieurs. De pastelkleuren zijn vaak lichte tinten van bijvoorbeeld blauw, paars, (poederroze) of groen. De kleuren zijn kleurrijk maar subtiel tegelijk, en dat maakt ze zo geliefd om te verwerken in het interieur. Daarnaast staan ze ook vrijwel altijd goed in combinatie met elkaar en hoef je daardoor niet lang te twijfelen over welke kleuren je met elkaar combineren gaat.

Messing

Goud in huis gebruiken: yes, please! Helaas is goud vaak enorm aan de prijs en is het beter betaalbare alternatief, goud vergulde materialen, niet duurzaam. Zo kunnen ze snel slijten, verbleken of lelijk worden. Gelukkig is er nu messing: een materiaal met een gouden uitstraling wat niet lelijker wordt of zal verkleuren. Dat maakt messing ook uitstekend om toe te passen in huis. Het blijft mooi en is ook te gebruiken in combinatie met water. Zo zie je veel messing douchekoppen of -kranen. Ook in de woonkamer komt messing veel terug, bijvoorbeeld in de vorm van ornamenten of lampen. 

Rotan en bamboe

Het gebruik van materialen zoals rotan en bamboe is anno 2022 heel populair. Deze materialen brengen rust in huis en zijn daardoor uitermate geschikt om te gebruiken in de woonkamer. Met deze gevlochten materialen haal je binnen no-time de natuur in huis. Om de botanische sfeer te optimaliseren, kun je uiteraard ook planten toevoegen. Zorg dan wel dat je kiest voor een plant die geschikt is voor jouw woning. Zo zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden: staat hij op een lichte plek, kun je hem vaak wateren, etcetera.

You May Also Like