Wat kun je op maat laten maken voor in je woning en wat kost dit?

Als je op zoek bent naar unieke spullen voor je interieur, dan zijn op maat gemaakte items misschien wel iets voor jou. En ook als je iets zoekt voor net dat ene muurtje of hoekje met een afwijkende maat, is dit een oplossing. Wat kun je zoal op maat laten maken en wat kost dit?

Deuren

Om met de deur in huis te vallen: deuren kun je heel goed op maat laten maken. Omdat je een bredere deur wil dan standaard bijvoorbeeld. Of omdat je een schuifdeur op maat wil hebben, of een deur onder een schuin dak. Maar ook omdat je een deur zoekt met een uitstraling die niet standaard in het assortiment zit, zoals met rookglas.

Een deur op maat kun je bij de bouwmarkt al krijgen vanaf ongeveer €100. Dan zijn je opties nog steeds heel beperkt. Verder kun je het zo gek maken als je wil, via een specialist of meubelmaker bijvoorbeeld. Hoe meer je afwijkt van standaard, in vormgeving, maat of bijvoorbeeld glas, hoe duurder het wordt. Houd dan ook rekening met zeker €500 of meer als je iets bijzonders wil.

Heb je deuren op maat? Maak deze dan af met stijlvolle deurborden voor een extra touch.

Kasten

Ook voor kasten geldt: als een standaard maat niet past, kun je deze op maat laten maken. Het voordeel is dat je dan een inbouwkast kunt laten maken, dat scheelt veel materiaal aan de achterkant en zijkanten. Dat spaar je dan alweer uit! Reken op ongeveer €1000 voor een kast van 3 meter breed en 2 meter hoog.

Meubels

Ook vrijwel elk soort meubilair kun je op maat laten maken. Zo bieden steeds meer winkels de mogelijkheid om je eettafel naar wens samen te stellen. Je kunt dan kiezen uit verschillende maten, diverse bladen qua materiaal en vorm en verschillende onderstellen. Het is misschien niet 100% op maat omdat je wel met een vast assortiment te maken hebt, maar het is een mooie tussenoplossing als je iets wil dat je zelf hebt uitgezocht en dat tegen een mooie prijs.

Op die manier kun je al een eettafel op maat krijgen vanaf ongeveer €500. Dit loopt op als je afwijkende maten of bijvoorbeeld een boomstamblad wil. Ook andere meubels kun je zo steeds vaker zelf samenstellen voor een meubel op maat.

You May Also Like