Welke kosten je niet moet vergeten bij een verhuizing

Heb je een verhuizing op de planning staan? Dan heb je vast al doorgehad dat er meer bij komt kijken dan je vooraf denkt. Het inschrijven bij je nieuwe gemeente, verhuizers regelen, verzekeringen overzetten etc. Allemaal handelingen waar je vooraf niet zo snel over nadenkt bij een verhuizing. Zo zijn er ook kosten die je zeker niet mag vergeten. Wij zetten ze op een rijtje!

  1. Verhuisverzekering

Je begint volle moed met je spullen inpakken. Kleren in dozen, tafels effectief instapelen en dan kom je bij de kwetsbare spullen. Je porseleinen set of dure piano mag natuurlijk niet beschadigd worden tijdens de verhuizing. Zorg hierom dat je spullen goed verzekerd zijn. Wanneer je de verhuizing door een erkend verhuisbedrijf laat doen zit dit vaak al bij de prijs in.

  1. Vrije dagen

Dat brengt ons op het volgende punt: je vrije dagen. Wanneer je zelf de verhuizing doet ben je minimaal een aantal dagen nodig. De meeste werkgevers geven je wel een aantal vrije dagen voor een verhuizing maar vaak niet genoeg! Reken daarom van te voren goed uit of het goedkoper is om vrije dagen op te nemen of een verhuisbedrijf van ongeveer €800/€1000 inschakelt.

  1. Hulpmiddelen

Hoe meer hulpmiddelen je hebt, hoe meer er in een keer getild kan worden dus hoe minder tijd het kost. Zorg hierom dat je in ieder geval over een steekwagen of rolkarretje met 4 wielen beschikt. Heb je deze niet voor de hand, dan zal je deze moeten huren. Een kostenpost die je niet moet vergeten. Ook witte doeken en noppenfolie zijn zeker geen overbodige luxe.

  1. Raamdecoratie

Het klinkt raar maar raamdecoratie is een van de meest vergeten dingen bij een verhuizing. Zorg hierom dat je van te voren bepaalt welke raamdecoratie je wilt. Kies bijvoorbeeld een sfeervol vouwgordijn op maat of isolerende inbetween gordijn. Zo weet je vooraf waar je aan toe bent en kom je niet voor onverwachte kosten te staan.

Succes met de verhuizing!

You May Also Like