Waar kun je in 2019 het best op besparen?

Besparen is hartstikke fijn, omdat het je de mogelijkheid geeft om met het geld wat je overhoudt, te genieten van allerlei andere dingen. En dat is natuurlijk nooit mis! Wanneer je goed bespaart op je boodschappen, kun je een extra middagje op het terras zitten. Misschien heb je al voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar, maar je kunt daar vast wat extra besparingstips aan toevoegen. Komen ze:

Maak een kasboekje

Een vrij voor de hand liggende maar effectieve manier om geld te besparen is door jezelf een grens te stellen. Hoeveel je per maand mag uitgeven aan kleding, cosmetica of vrijetijdsbestedingen. Vind je dit moeilijk, dan kun je een kasboekje maken. Dat houdt in dat je per maand je inkomsten en uitgaven naast elkaar zet, kijkt waar je op kunt minderen en wat je vaste lasten zijn. Zo weet je precies hoe groot het budget mag worden wat naar je terrassessies kan gaan.

Voor altijd student

Ben je student? Lucky you! Veel webshops (denk aan Urban Outfitters, Zalando, Asos etc.) maken gebruik van een studentenkorting. Dat betekent dat je op vertoon van je studentenpas of bewijs van inschrijving een korting kan ontvangen. Deze liggen vaak tussen de 10% en 25%. Check dit altijd even, want zelfs bij bioscopen kun je tegenwoordig als student korting krijgen. Als dat geen motivatie is om te studeren…

 Nieuwbrieven

Bijna elke webshop of andere site die online geld wil verdienen wil dat jij je inschrijft voor hun nieuwsbrief. Vaak ontzettend irritant, maar ze bieden er dan een korting bij aan. Als je daar nou slim mee omgaat schrijf je je in voor de nieuwsbrief, maak je gebruik van de korting en schrijf je je daarna direct weer uit. Elke nieuwsbrief-mail heeft onderaan altijd een mogelijkheid om uit te schrijven.

Kortingscodesites

Bij bijna elke webshop staat er bij het afrekenen een boxje met ‘kortingscode’. Vaak heb je die niet, en dat is natuurlijk hartstikke zonde. Het kan zo tientallen procenten van je aankoopbedrag schelen. Daarom zijn er speciale sites uitgevonden die alle kortingscodes voor je verzamelen. Zo hoef jij alleen te zoeken naar de desbetreffende site en krijg je een kortingscode toegewezen.  Er zijn tientallen, honderden, duizenden kortingscode-sites (bijvoorbeeld kortingscode.nl) online te vinden die je helpen om een goede kortingscode te vinden. En ook bij branches waar je het niet verwacht, kun je nog besparen. Zo kun je zelfs bij een casino online gokken met bonus, of bij een kapper een studentenkorting ontvangen. Altijd checken dus!

You May Also Like